Overvågningskamera, en besked fra politiet

Foreningen har modtaget en mail med nedenstående oplysning.

Vi skriver til dig for at fortælle, at det nu er blevet obligatorisk at registrere sit tv-overvågningskamera i Politiets Kameraregister.

Reglerne gælder for virksomheder, offentlige myndigheder og private aktører med særlig tilladelse til at foretage tv-overvågning, som har kameraer, der filmer et område, som benyttes til almindelig færdsel.

Det betyder, at du har frem til den 1. september 2021 til at registrere allerede opsatte kameraer, og for kameraer, der er sat op efter 1. juli skal registreringen ske inden 14 dage efter opsættelsen. Altså:

·         Tv-overvågning opsat inden den 1. juli 2021 skal være registreret senest den 1. september 2021.

·         Tv-overvågning opsat efter den 1. juli 2021 skal være registreret senest 14 dage efter opsætning.

Registeret, som lige nu indeholder næsten 29.000 registreringer over hele landet, har vist sig at være et nyttigt redskab i vores efterforskningsarbejde, og vi opfordrer derfor til, at du hurtigst muligt får registreret dine overvågningskameraer, hvis du har sådan nogle.

Registreringen af kameraer foregår på www.politi.dk, hvor du med ganske få klik og ved brug af NemID registrerer, hvor der er opsat kameraer. Har du flere kameraer på samme adresse, behøver du ikke at registrere hvert enkelt kamera. Men du skal som minimum foretage én registrering pr. adresse, hvor der findes overvågning.

Man kan risikere en bøde (2000 kr.), hvis ikke man i tide har registreret sit overvågningskamera i Politiets Kameraregister.

Læs evt. mere på politi.dk/kamera, om hvem der skal registrere, og hvordan du gør.

Venlig hilsen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

v/ Lars Steffensen, politikommissær

Tlf.: 41331543

E-mail: lst010@politi.dk